top of page

Дигитален печат върху керемида?! Какво е това?

Updated: Dec 6, 2018

В тази статия ще научите повече за това какво е дигитален печат върху керамична керемида и най-новата тенденция при покривите и възможностите, които дава на архитектите.


Това е първата ни статия в нашия блог и няма как да не я посветим на серия BorjaJET керамични керемиди.


Все по- често ще чуваме за дигитален печат върху керемида, но Tejas Borja е първият завод в света, който вкарва тази технология в индустриалнато производство на керамични керемиди. Дигиталната InkJET технлогията е аналог на старата технология при ангобирането на керемидите, но прецизността на нанасяне на структурата на ангобата, при която 60 цвята се смесват е уникална и позволява възпроизвеждане на ефекти невъзможни до сега.


Дизайна на BorjaJET сериите е в крак с водещите архитектурни тенденции. Може сами да се убедите като погледнете само някои от цветовете като циментната керамична керемида или керамичен оксид.


Керамична керемида цимент

Скатните покриви през годините придобиваха все повече репутация като на прекалено традиционен покрив, но все пак качествата и сигурността принадлежащи на тази категерия покриви, не могат да бъдат изместени все още от плоските покриви. По статистически данни в Испания, над 60% от проблемите в покриви, се срещат при плоските покриви.


Имаше нужда от промяна или както ние го наричаме революция за да си върне респекта пред иновативните и насочени в модернизъм архитекти и така предизвикаха производителите на керамични керемиди да се замислят. Е, Tejas Borja е първият завод, който чу нуждата от нещо ново, нещо ревулюционно.


Петата фасада придобива изцяло ново измерение с дигаталният печат на керемиди и ефектите, които могат да се постигнат. Това е една изцяло нова вълна в архитектурния екстериорен дизайн на къщи и покриви, която ще промени завинаги облика им.


Material Disitric, една доста уважавана платформа в световния строителен сектор, която следи за последните тенденции при строителните материали, също отчете революцията в сектора на керамичното производство на керемиди.


Българските архитекти имат възможност да стъпят в крак с тази водеща световна революция и то от самото й начало.Керамична керемида дърво

0 comments
bottom of page